A kábel- és fémfeldolgozás specialistája 25 éves

2023. február 27.

A Loacker Recycling GmbH wonfurti telephelyére belépve több tonnányi kábelheggyel találja magát szembe, amelyek a legkülönbözőbb alkalmazásokból erednek. A Hassberge kerületben található wonfurti telephely egyike az ausztriai Vorarlbergben működő családi vállalkozás összesen 6 németországi telephelyének.

A hulladéktól erőforrásig – a jövő az újrahasznosításé

A Loacker Recycling GmbH a kábelek és fémvegyületek újrahasznosítására és feldolgozására specializálódott. A vállalat honlapja ezt az egyik címben foglalja össze: “Újrahasznosítható jövő – újrahasznosítás 1996 óta”. Wonfurtban működik a német nyelvterület egyik legnagyobb és legmodernebb kábel- és fémfeldolgozó üzeme. 26 munkatárs dolgozik három műszakos rendszerben.

Újrahasznosítás – a gazdasági ciklusba való visszatérés olyan fontos, mint még soha

A vállalat garantálja a legmagasabb folyamatminőséget. Az újrahasznosítási folyamat végén a rezet akár 99,9 százalékos tisztasággal állítjuk elő. A Loacker Recycling újrahasznosítási folyamatának melléktermékeként keletkező műanyag granulátumot egy közvetlen szomszédságában található vállalat használja fel műanyag korlátok gyártására. Így az újrahasznosítható anyagok csaknem 100 %-a újrafelhasználható.

Energiaigényes

A Loacker Recycling nagyon energiaigényes vállalat. A legnagyobb költségtétel az áram. A DIN EN ISO 9001, DIN EN ISO 14001 és DIN EN ISO 18001 mellett a vállalat már több éve rendelkezik a DIN EN ISO 50001 – egy világszerte érvényes szabvány – szerinti tanúsítással is. Kurt Treumann, az IHK (németül: kereskedelmi és iparkamara) nemzetközi részlegének vezetője a 25. évforduló alkalmából átadott oklevél átadásakor találkozott a Loacker Recycling GmbH ügyvezető igazgatójával, Matthias Köhler úrral. Köhler úr hangsúlyozta: “Az energiagazdálkodási rendszer működtetésével folyamatosan optimalizáljuk a felhasznált energia mennyiségét. Fontos az is, hogy érzékenyítsük munkatársainkat arra, hogy cselekedeteikkel aktívan hozzájáruljanak a környezet- és klímavédelemhez.”

Jó és rossz a Loacker Recycling számára.

A nyersanyagok egyre szűkösebbek és ezért egyre drágábbak. A vállalat főként németországi és az EU belföldi piacán működő ügyfeleknek szállít rezet. A vállalat 2020-ban mintegy 40 millió eurós árbevételt ért el. A Loacker Recyclingnek azonban a tőzsdei áringadozásokkal is meg kell küzdenie. A vállalatnak folyamatosan reagálnia kell a piaci trendekre. Köhler úr így folytatta: “A rézzel a londoni fémtőzsdén kereskednek, és ott nagy napi ingadozásoknak van kitéve. Ami korábban heti piaci mozgások voltak, azt ma már naponta tapasztaljuk.”

Példaértékű – Az elmúlt 25 év során a Loacker Recycling GmbH elkötelezettségével jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a nemzeti gazdaságunk számára még mindig hosszú és fáradságos út vezet a “hulladékmentes társadalommá” váláshoz.

Balról jobbra: Kurt Treumann, az IHK (kereskedelmi és iparkamara) nemzetközi vezetője, Matthias Köhler, a Loacker Recycling GmbH ügyvezető igazgatója.

ADATAINK

Kérdése van, vagy tanácsra van szüksége a projektjéhez?

Árlisták

Kérdése van, vagy tanácsra van szüksége a projektjéhez?

© Copyright 2024 Loacker Hulladékhasznosító Kft., minden jog fenntartva