A vashulladék elsősorban a fémfeldolgozó ipar területein, a bontási és szétszerelési munkálatok során keletkezik. Ezenkívül az anyag nagyobb része az iparból, a kereskedelemből és a háztartásokból származó, már nem használható tárgyak formájában keletkezik.

Amit átveszünk:
• gyártásból származó hulladékok
• selejt termékek
• építésből-bontásból származó hulladékok (ideértve a háztartásokban keletkező anyagokat is), mint például csövek, szerelvények, profilok, fűtőtestek, csapok, kádak, drótok, rácsok (pl: kerítés), ereszcsatorna
• kertépítési, javítási munkából származó hulladékok

Amit nem veszünk ár:
• háztartásokban keletkező hulladékok (kerékpárok, konyhai eszközök, szerszámok)

Az Ön tanácsadója

Grasselly Soma

Acél termékmenedzser, acél logisztika, nemzetközi fuvarszervezés
T: +36 30 555 3813

Lehrling bei Eggenberger
Loacker Ungarn, Loacker Logo Greifer Loacker Ungarn

ACÉLHULLADÉK MINT MÁSODLAGOS NYERSANYAG

Szakszerű újrafeldolgozás után a fémhulladékot másodlagos nyersanyagként használják fel acélművekben és öntödékben. Ily módon második életet adunk az anyagnak, és zárjuk az anyagkörforgást. Az elsődleges nyersanyagokból történő acélgyártás ugyanis többször annyi energiát igényel, és jelentősen magasabb CO2-kibocsátást okoz. Egy tonna újrahasznosított fémhulladék felhasználása jelentősen csökkenti az energiafogyasztást, és mintegy 1,7 tonna CO2-kibocsátást takarít meg. A fémhulladék újrafeldolgozása tehát fontos szerepet játszik a természeti erőforrások kíméletes kezelésében.

A fémhulladékot két csoportra, könnyű és nehéz fémhulladékra osztják, amelyek elsősorban feldolgozásukban különböznek egymástól.

KÖNNYŰ ACÉLHULLADÉKOK

Könnyű acélhulladéknak azokat az acélhulladékokat nevezzük, amelyek falvastagsága nem éri el a hat millimétert. Ilyen jellegű hulladék főként a háztartásokban és gyártási folyamatokban keletkeznek. Feldolgozásuk után már az acélművek közvetlen feldolgozására alkalmasak.

FELDOLGOZÁS

Schredder: egy kalapácsos őrlő elválasztja a fémhulladéktól az idegen anyagokat, valamint a kompozit anyagokat is képes szétválogatni egymástól. Az idegen anyagok lehetnek nemvas-fémek, fa, műanyag vagy egyéb alkotóelemek.

Acél olló: az idegenanyag mentes acélhulladékokat az acél ollóval daraboljuk fel, amik ezután alkalmasak a közvetlen kohóban történő újraolvasztásra.

PÉLDÁK

Háztartási acél hulladék (szárítóállvány, bicikli, mosógép, elektromos nagy háztartási berendezések, stb.), fémfeldolgozó üzemek gyártási hulladékai, roncsautók

NEHÉZ ACÉLHULLADÉKOK

Nehéz acélhulladéknak azokat a vashulladékokat nevezzük, amelyek falvastagsága meghaladja a hat millimétert. Ez a hulladék általában épületbontásokkor keletkezik.

FELDOLGOZÁS

A nagyobb darabokat acél ollóval vágjuk a szükséges méretre, vagy kézi feldolgozással lángvágó segítségével daraboljuk.

PÉLDÁK

Acélgerendák és sínek, durvalemezek, termelő berendezések, kiürített tartályok, hajók, öntvények, stb.

ADATAINK

Kérdése van, vagy tanácsra van szüksége a projektjéhez?

Árlisták

Kérdése van, vagy tanácsra van szüksége a projektjéhez?

© Copyright 2024 Loacker Hulladékhasznosító Kft., minden jog fenntartva