ÜVEG

A hulladéküveg olyan csomagolóüveg, amelyet újrahasznosítás céljából gyűjtenek. Ebből a célból a használt üvegpalackokat és befőttesüvegeket (ún. öblösüveg) az önkormányzatok vagy vállalatok által biztosított konténerekbe gyűjtik. Az öblösüveg mellett létezik úgynevezett síküveg is. A síküveg olyan táblává formázott üveg, amelyet pl. ablaküvegként, de tükör- és autóüveg előtermékeként is használnak.

Átveszünk:

  • Gyártásközi síküveg- és autóüveg hulladékot
  • Az autó életciklusa során kicserélt autó üveg hulladékot
  • Építési / bontási üveghulladékot

Megjegyzés

2023.július 31 után, csomagolási üveghulladékkal és autó életciklus vége utáni autó üveg hulladékkal nem lehet Magyarországon szabadon kereskedni. Ezt az anyag típust csak a MOHU rendszerén belül lehet elszállítani. Mivel a Loacker még nem csatlakozott a MOHU rendszerhez, közvetlenül a MOHU-t kell megkeresni: www.mohu.hu

LKW lädt Glas ab Buntglas Flaschen
Flachglas Flaschenglas farbig

HOZZÁJÁRULÁS A KÖRNYEZETVÉDELEMHEZ

Az üveg újrahasznosítása jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez, mivel egyetlen más csomagolóanyag sem olyan fenntartható, mint az üveg. Természetes anyagként az üveg 100%-ban újrahasznosítható. Ugyanakkor az újrahasznosítási folyamat során nem veszít a minőségéből, így az ez egyik legfontosabb fenntartható csomagolás.

 

Újrahasznosítható anyagok körforgásban

Ahogy erősödik a gazdaság, és új gyűjtési rendszerek alakulnak ki, egyre több üveghulladék kerül vissza a forgalomba. Tárolása, kezelése egyszerű.

Mert az üveget „állandó” anyagnak is nevezik, mivel tulajdonságai a feldolgozás (darálás, olvasztás, termék-előállítás) során sem változnak meg. Sőt. Ha szín szerint válogatva gyűjtjük az üvegeket, akkor azok szinte 100%-ban újrahasznosíthatók és a végtermék minősége is szinte azonos az új üvegekével. Egy üvegpalackot minimum 60-szor lehet újratölteni.

Cégünk az alábbi üveghulladékokat veszi át

  • Csomagolási üvegek (palack, befőttes üveg, visszagyűjtött gyógyszeres üveg)
  • Síküvegek (ablaküveg)
  • Szélvédő üveg (első szélvédő, fóliás)

Minden üvegfrakciót átveszünk, és az üvegeket színes üveg, fehér üveg és síküveg szerint szétválogatjuk.

ADATAINK

Kérdése van, vagy tanácsra van szüksége a projektjéhez?

Árlisták

Kérdése van, vagy tanácsra van szüksége a projektjéhez?

© Copyright 2024 Loacker Hulladékhasznosító Kft., minden jog fenntartva