Kiskorpád sokat tesz a zöld jövőért

2018. április 20.

A kiskorpádi falunapnak a Loacker is aktív szereplője volt: a cég szakemberei telephelybejárással és szakmai előadással várták az érdeklődőket. A Loacker Kiskorpádon 2006 óta van jelen, ezzel számos környékbelinek garantál biztos megélhetést.

A falunapi programok keretében Jeffrey D. Kimball, a Loacker kereskedelmi igazgatója tartott előadást a cégcsoport tevékenységéről és a magyarországi hulladékhasznosításról. Előadásában külön kiemelte, hogy ugyan a hulladékhasznosítási tevékenység rendkívül fontos a körkörös és egyben fenntartható gazdaság biztosításához, de a mindennapjainkban megjelenő szemléletváltással bárki sokat tehet a zöld jövőért.

„Örülünk, hogy a helyieket is ennyire érdekli az újrahasznosítás, és ilyen sokan eljöttek a szakmai programunkra. Magyarországon ugyan még sok a teendő, de biztató, hogy települési hulladékoknál már most 35%-os az újrahasznosítási arány, szemben az EU által előírt, 2035-ig teljesítendő 65%-kal” – mondta Jeffrey Kimball az előadást követően.

A telephelybejárás során az érdeklődők a gyakorlatban is megismerkedhettek a Loacker tevékenységével, az egyes munkafolyamatok részleteivel. „Fontosnak tartjuk, hogy a helyi közösségekkel aktív kapcsolatban legyünk, és ne csak mint távoli, felettük álló munkáltatóként tekintsenek ránk. Az edukatív programokkal is az a célunk, hogy kézzelfogható legyen az, amit csinálunk, és az újrahasznosítást beemeljük a mindennapokba” – tette hozzá Dévényi János, ügyvezető igazgató. A helyi közösség életét a társaság számos módon igyekszik megkönnyíteni, így áprilisban például óvodai játékok szakszerű áthelyezésében segítettek a Loacker dolgozói munkagépekkel Kiskorpádon.

ADATAINK

Kérdése van, vagy tanácsra van szüksége a projektjéhez?

Árlisták

Kérdése van, vagy tanácsra van szüksége a projektjéhez?

© Copyright 2024 Loacker Hulladékhasznosító Kft., minden jog fenntartva